Friedrichshain

 

 

Bydelen, der er Berlins mindste, er traditionelt et arbejderkvarter, der efter Murens fald blev indtaget af studenter, kunstnere og besættere, som satte sit præg på bydelen.

 

Friedrichshain lå tidligere i Østberlin, og som i Prenzlauer Berg var det de misligeholdte lejekaserner med de store, tomme lejligheder, der i første omgang trak nye beboere til.

 

Med tiden er Friedrichshain blevet mere pænt og er nu det hippeste kvarter i berlin. Mere velbeslåede mennesker flytter nu ind i kvarteret, og caféer og butikker spirer frem. 

 

I Friedrichshain kan man komme bag facaden og få et spændende indblik i den originalitet og farverigdom, som Berlin gemmer på i et ungt, lokalt miljø fyldt med anderledes muligheder end dem, de officielle turistguider koncentrerer sig om.

 

Lejligheden ligger tæt på Frankfurter Allee.

Her har man let adgang til alle de kendte seværdigheder med toget, som på få minutter sætter dig af på f.eks. Alexander Platz eller Kurfürstendamm.

 

Men bliv i Friedrichshain og oplev et af Berlins mest originale områder med masser af sjove butikker, hyggelige barer og dagligstueknejper, hvor man for alvor kommer ind på livet af bohemernes Berlin, som adskiller sig væsentligt fra den ultramoderne profil, der er skudt op efter Murens fald.

 

Her er festgaden Simon-Dach-Strasse, der med sine brede fortove og en skov af træer har sit eget charmerende ude- og indeliv, og er blevet et af Berlins mest populære mødesteder.

 

I weekenderne finder du desuden et meget interessant loppemarked.

 

 

I dette område finder du også East Side Gallery, der er den længste overlevende stump af Berlinmuren, og som er bemalet af mange forskellige kunstnere.

 

Karl Marx Allee er en helt speciel boulevard, der giver indblik i den stalinistiske byggestil.

 

Oberbaumbrücke løber over Spree mellem Kreuzberg og Friedrichhain og er bestemt et besøg værd.

 

 

10247berlin.dk © 2009 . Privacy Policy . Terms of Use

Kontakt: udlejning@10247berlin.dk